PEMF KUTATÁSOK, TANULMÁNYOK


A technológia iránt érdeklődőknek az alábbiakban gyűjtöttünk össze egy válogatást abból a több ezer tanulmányból, amelyeket a PEMF (pulzáló elektromágneses terápia) elvén működő készülékekkel végeztek és neves tudományos kiadványokban jelentettek meg.


Szakmai szintű érdeklődés esetén a www.pubmed.com oldalt ajánljuk. A PubMed egy ingyenes adatbázis, ami elsősorban a MEDLINE rendszerére épül az élettudományi és orvosbiológiai témákban. Az adatbázist az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézetének (National Institutes of Health NIH) Nemzeti Orvostudományi Könyvtára (National Library of Medicine NLM) tartja fenn.

A technológia újdonsága miatt hazánkban mostanáig nemzetközi szinten is elfogadott kutatás nem történt.

Ezek a kutatások nem a Lenyo készülékekkel kapcsolatosak, az eredmények semmilyen összefüggésben nincsenek ezek hatásaival.

Alzheimer Kór

Külső elektromágneses 5-8 Hz-es mezők alkalmazása után nagy javulást észleltek az Alzheimer-betegeknél. Ezek közé tartozik a vizuális memória, rajz teljesítmény, a térbeli tájékozódás, a hangulat, a rövid távú memória és társadalmi kapcsolatok javulása.
R. Sandyk " Alzheimer-kór: Vizuális memória javítása és Visuoconstructive teljesítménykezelés Picotesla hatótávolságú mágneses mezővel, " International Journal of Neurosci, 76 (3-4), 1994. június, 185-225. o.

Általánosan elfogadott, hogy az Alzheimer betegek és az idősödő személyek biológiai órája ok-okozati összefüggésben lehet a memória romlásával. A napi ritmus mágneses mezőkkel való szinkronizálása (ez a cikk ezt javasolja) javuló memóriához vezethet az érintetteknél.
R. Sandyk, et al. " A napi ritmus korral járó felbomlása: Lehetséges kapcsolat a memóriazavar és a mágnesterápia alkalmazása között. " International Journal of Neurosci, 59 (4), August 1991. 259

Amiotrófiás laterális szklerózis (Lou Gehrig-betegség)

Egy tanulmány három amiotrófiás laterális szklerózises beteg pulzáló mágneses mezővel való kezeléséről, Magnobiopulse berendezéssel. A lehető legjobb eredmény elérése miatt, heti három alkalommal körülbelül 75 kezelést kaptak, mind a hárman jótékony hatásokat tapasztaltak.

A. Bellosi & R. Berget, "Pulzáló mágneses mezők: egy halvány remény az amiotrófiás laterális szklerózisben szevedő betegeknek" Második Világkongresszus Elektromosság és Mágnesesség a Biológiában és az Orvostudományban,
1997, Június 08-13, Bologna, Olaszország

Bokarándulás

Ezen double blind (kettős vak) és placebo-kontrollált vizsgálat azt mutatta, hogy két 30 perces non invazív pulzáló rádiófrekvenciás kezelés jelentősen csökkentette a szükséges időt az ödéma visszahúzódásához a laterális bokaficamtól szenvedő betegeknél.A. 

A. Pilla & L. Kloth "A pulzáló rádiófrekvenciás kezelés hatása a bokaficam ödémájára: Egy Többszörös Kettős Vak Klinikai Vizsgálat," Második Elektromosság és Mágnesesség a Biológiában és az Orvostudományban Világkongresszusa,
1997, június 8-13., Olaszország, Bologna, 300.o.

Arthiris (Izületi gyulladás)

Háromórányi, 50 Hz-es mágneses mező használata ebben a vizsgálatban kimutatta, hogy hatására a patkányokban kísérlet képen kiváltott gyulladás és rejtett arthritis jelentősen csökkent.

Mizushima Y. " Mágneses Mező, gyulladásra gyakorolt hatásai", Experientia, 31 (12),
1975, Dec. 15. 1411 – 1412 o.

Ebben az általános ismeretterjesztő cikkben, ami pszoriázisos arthritisztől szenvedő betegek mágneses mezővel való kezeléséről szól, a szerzők azt állítják, hogy egy alacsony frekvenciájú váltakozó mágneses mező (30-40 mT) a" Polius - 1" és " Polius -101 " generátorokkal előállítva, javítja az érintett ízületek állapotát. Az ilyen kezeléseket általában naponta 30 percig, 15 - 20 napon át végeznek.

V.D. Grigor'eva, " A Fizikai Tényezők Terápiás Használata Arthritis Psoriaticaban szenvedő betegek Komplex Kezelésében, " Vopr Kurortol Fizioter Lech Fiz Kult, (6), 1995, 48-51 o.

Ez a kutatás a magnetolaser terápia hatását tanulmányozta önmagában vagy kombinálva a hagyományos gyógyszerekkel krónikus ízületi gyulladástól szenvedő betegeken. Ez a kezelés AMLT -01 készüléket használt a magnetolaser terápiára és 14 napon át, 6 perces sugárzást biztosított naponta. 3 napos kezelés után nyilvánvaló javulás volt tapasztalható, nagyobb mértékű javulást az enyhe- mérsékelt panaszoktól szenvedő betegek tapasztaltak. A végeredmény azt lett, hogy a betegek 90%-a mutatott javulást.

9B.Y. Drozdovski, et al. , "Az AMLT készülékkel végzett Magnetolaser terápia használata a krónikus ízületi gyulladástól szenvedő betegek Komplex Terápiájában, " Fiz Med, 4 (1-2), 1994, 101-102 o.

Ez a tanulmány egy Polius -1 készülék által kibocsátott alacsony frekvenciájú mágneses mezők hatását vizsgálta 7-14 éves, reumatoid artritiszben szenvedő fiatalokon. Napi tíz 10 -12 perces kezelést végeztek három kísérleti csoportban. A három csoport, 58, 76, 37 százaléka mutatott kedvező hatásokat a kezeléstől.
E. A. Shlyapok, et al. , "Váltakozó alacsony frekvenciájú mágneses mezők használata, Radon kádkezeléssel kombinálva fiatal reumatoid artritisz-ben szenvedőknél, " Vopr Kurortol Fizioter Lech Fiz Kult, 4,1992, 13-17 o.

Rheumatoid arthritisben és osteoarthrosisban szenvedő betegek alacsony frekvenciájú és állandó mágneses mezőkkel történő kezelésére helyezte a hangsúlyt ez a tanulmány. 1 & 2 szintű reumatoid artritisztől, valamint osteoarthrosis elváltozástól szenvedő betegekre, jótékony hatást mutattak a kezelések. Ezek az alacsony frekvenciájú, állandó mágneses mezők különösen előnyös hatást gyakoroltak térd-, boka- és csuklóproblémák esetén.
V.D. Grigor'eva, et al. " Alacsony frekvenciájú és állandó mágneses mezők terápiás alkalmazása Osteoarthritis deformansben és a rheumatoid arthritisben szenvedő betegeknél. " Vopr Kurortol Fizioter Lech Fiz Kult, 4, 1980,. 29-35 o.

Blepharitis (szemhéj fertőzése)

A vizsgálati eredmények azt mutatták, hogy egy redukált vasport tartalmazó mágneses kenőcs használata, váltakozó mágneses térrel kombinálva jótékony hatással volt a krónikus blepharitistől szenvedő betegekre.
V. A. Machekhin, et al. "Egy új módszer a krónikus Blepharitis kezelésére: mágneses vegyületek és váltakozó mágneses tér használatával," Vestn Oftalmol, 109 (4),
1993, Július-szeptember, 16-18 o.

Csont

Ez az ismertető cikk a következő észrevételeket teszi az összeforratlan törések, a meghiúsult arthrodeses, és a veleszületett pseudarthroses esetén pulzáló elektromágneses mezőkkel való kezelés tekintetében. Kimutatták, hogy a kezelések több mint 90 százaléka hatékony volt felnőtt betegeknél. Azokban az esetekben, ahol nincs összeforrás 4 hónapnyi kizárólagos PEMF kezelés után, a PEMF kezelés friss csontpótlással párosítva biztosítja, hogy a maximális hiba aránya mindössze 1-1,5 százalék legyen. Azoknál, ahol a törés után 3-4 hónappal történik meg csak az összeforrás, a PEMF tűnik sikeresebbnek, mint a betegek más konzervatív módszerekkel való kezelése. További súlyos állapotokra beleértve a fertőzött nem összeforrást, többszörös sikertelen műtétet, régóta tartó atrófiás elváltozásokat, a fertőzött protézisek eltávolítása után meghiúsult térd arthrodesest és a veleszületett pseudarthrosest, a PEMF kezelés sikert aratott a legtöbb páciensnél.
C. A. Bassett, "A Pulzáló Elektromágneses Mezők (PEMF) Fejlesztése és Alkalmazása az Összeforratlan Törések és Arthrodeses Kezelésére " Clin Plast Surg, 1985, április 12 (2), 259-277 o.

Ezen tanulmány eredménye, hogy 44-ből 35 esetben a 6 hónapos vagy annál régebbi nem összefort scaphoideus törések átlagban 4,3 hónap alatt gyógyultak meg pulzáló elektromágneses mező kezelés alkalmazásával, külső tekercseket használtak és hüvelykujj spica gipszet.

G. K. Frykman, et al. “ Nem összefort scaphoideus törések kezelése pulzáló elektromágneses mezővel és gipsszel” Journal of Hand Surg, 11 (3), 1986.Május, 344-349.o.

Ez a kettős-vak, placebo-kontrollos tanulmány a pulzáló elektromágneses mezők hatását vizsgálta combnyaktörésen átesett betegek konvencionális terápiájában. A PEMF kezelést törés után, két héten belül megkezdték, és a betegek azt az utasítást kapták, hogy használják az elektromágneses eszközt napi 8 órában 90 napon át. Az eredmények jótékony hatást mutattak, a kontroll csoporthoz képest 18 hónap nyomon követés után.

E. Betti, et al. “ Elektromágneses mező stimuláció hatása a combnyaktörésre. Egy prospektív, randomizált kettős-vak vizsgálat,”; Elektromosság és Magnetizmus az orvostudományban és biológiában 2. Világkongresszusa, 1997. Június 8-13, Bologna, Olaszország

Ez a kettős-vak tanulmány, jelentős gyógyító hatást mutatott ki az alacsony frekvenciájú pulzáló elektromágneses mezőkkel femur intertrochanteric osteotomiával a csípő degeneratív ízületi gyulladásával kezelt betegeknél.

G. Borsalino, et al. “ Emberi femoralis Intertrochanteric osteotomia elektromos stimulációja. Kettős-vak vizsgálat,” Clin Orthop, (237), 1988, December. 256- 263.o.

Ebben a tanulmányban 147 sípcsont, combcsont és felkarcsont-töréses beteg, aki nem javult műtét után, külső csontvázrögzítést és pulzáló elektromágneses mezővel való kezelést kapott. Az eredmények alapján az összesített sikerarány 73 százalék. Combcsont összeforrás 81 százaléknál sípcsont összeforrás 75 százaléknál volt látható.

Ez a tanulmány a rendkívül alacsony frekvenciájú elektromágneses mezők (1-1000 Hz, 4 gauss) hatását vizsgálta új csonttörésekre nőbetegeknél. Az eredmények alapján a szerzők azt sugallják, hogy az EMF kezelés korai szakaszban gyorsítja a törés gyógyulását.

O. Wahlstrom, “ Törés gyógyítás stimulálása rendkívül alacsony frekvenciájú (EMF ELF) elektromágneses terekkel” Clin Orthop, (186), June 1984, 293- 301.

Ez a tanulmány az alacsony frekvenciájú pulzáló elektromágneses mezők megelőző hatását vizsgálta patkányoknál, késői összeforrásra, embereknél fibula osteotomia és diaphysealis tibia törésre. Az eredmények azt mutatták, hogy az ilyen kezelés mindkét csoportban modulálta és gyorsította törés összeforrását.

A. W. Dunn & G. A. Rush, 3d, “ Elektromos ingerlés késői összeforrás és Nonunion törések és osteotomia kezelésére” Southern Medical Journal, 77 (12),1984, December. 1530-1534.o.

Ez a cikk két gyermek esetét taglalja, akiknél a veleszületetten rövidített alsó lábak meghosszabbitása után csont malunion lépett fel. Pulzáló szinuszos mágneses mezővel való kezelés előnyös volt mindkét betegnek.

F. Rajewski & W. Marciniak, “ Mágnesterápia használata Bone Malunion kezelésére láb hosszabbítóáskor, előzetes jelentés,” Chir Narzadow Ruchu Ortop Pol, 57 (1-3), 1992, 247-249.o.

Ezen tanulmány eredményei azt mutatták, hogy 15-ből 13 esetben a hosszú csontok nem öszeforrásának kezelése pulzáló elektromágneses mezőkkel, amit Denham külső rögzítőszerkezettel kombináltak, néhány hónapon belül összeforrást hozott.

R. B. Simonis, et al. “ Nem összeforrás kezelése pulzáló elektromágneses mezőt,  Denham külső fixatorral kombinálva,” Injury, 15 (4), 1984, Január. 255-260.o.

Ebben az interjúban Dr. C. Andrew L. Bassett, belgyógyász, aki a pulzáló elektromágneses mezők használatát kutatja az elmúlt 30 évben a Columbiai Egyetem Ortopédiai Kutató Laboratóriumában, Dr. Bassett megjegyzi, hogy 12.000-ből mintegy 10000 ortopéd sebész Amerikában használt már pulzáló elektromágneses mezőt legalább egy betegnél. Sok ilyen sebész rendszeresen beépítette a terápiát. Úgy becsüli, hogy összesen legalább 65,000 beteg kapott kezelést országszerte, a siker mértéke valószínűsítve 80 és 90 százalék volt. A kezelést elsősorban nonunited törésektől, fúziós hibáktól, és pseudoarthrositól szenvedő betegeknél használták.

C.A. Bassett, “ Beszélgetések C. Andrew L. Bassettel, MD pulzáló elektromágneses mezők. Egy nem invazív terápiás lehetőség törés nounionra (Interjú),” Orthop. Review, 15 (12) 1986 781-795.o.

Ez a 7 éves tanulmány több mint 11.000 esetben vizsgálta az adatokat a nonunions pulzáló elektromágneses mezőkkel kezelteknél, akár 10-12 órán át naponta. Az eredmények alapján összesített sikerarány 75 százalék.

A.A. Goldberg, “ Számítógépes adatok elemzése több mint 11.000 Ununited Törés esetén ahol pulzáló elektromágneses mezőt használtak, " Bioelectrical Repair and Growth Society, Második Éves Találkozó,1982. Szeptember 20-22, Oxford, UK, . 61.

Bronchitis (Hörghurut)

Ennek a kettős-vak, placebo-kontrollos tanulmánynak az eredményi azt mutatták, hogy mind az alacsony frekvenciájú elektromágneses mezővel, mind a pulzáló elektromágneses mezővel történt kezelés hatékonynak bizonyult a krónikus bronchitistől szenvedő betegeknél, amikor szabványos gyógyszeres kezeléssel párosult. A mágneses tér kezelést, naponta 15-20 percig kapták, 20 napon át.

V.M. Iurlov, et al. “Az alacsony frekvenciájú elektromágneses mezőhasználatának hatékonysága krónikus hörghurutra,” Voen Med Zh, 3, 1989, 35-36.o.

Rák

Ez a tanulmány a rotációs mágneses mező hatását vizsgálta egy 51 fős, emlőrákos csoportban. Az eredmények 27 esetben szignifikánsan pozitívak voltak.

N. G. Bakhmutskii, et al. “ A hatékonyságának megítélése a rotációs mágneses mező használatakor, a tumor folyamat alatt mellrákos betegeknél.  ” Sov Med, (7), 1991, 25-27.

Ezen tanulmány eredménye az, hogy 20-30 mágnesterápiás kezelés operáció előtt, tumorellenes hatást mutatott tüdőrákban szenvedő betegeknél.

L.S. Ogorodnikova, et al. “ Tüdőrák regresszió morfológiai kritériumai  mágnesterápia hatására” Vopr Onkol, 26 (1), 1980, 28-34.

Ez a tanulmány a mikrohullámú rezonancia terápia (MRT) hatását vizsgálta a rák különböző formáitól szenvedő betegeknél. Az eredmények azt mutatták, hogy az MRT-kezelés alkalmazása műtét előtt csökkentette a rákhoz kapcsolódó állapotok terjedését és csökkentette a műtéti kockázatot a betegek 87 százalékánál. MRT műtét utáni alkalmazása jótékony hatással volt az esetek 68 százalékánál.

D.V. Miasoedov, et al. “ Tapasztalatok a mikrohullámú rezonancia terápia használatáról, mint módosító tényező az onkológiai terápiában,” Abstracts of the First All-Union Symposium with International Participation, 1989, május10-13, Kiev, Ukrajna. 313-315.

Ez a tanulmány az egész testet érő mágneses mezők (16,5-35 G, 50- 165 Hz) hatását vizsgálta különböző daganatos betegségekben szenvedő betegeknél. Kezelés során 15 alkalommal, 1-20 perces sugárzást kaptak és mindez hagyományos daganatellenes terápiákkal párosult. Az eredmények azt mutatták, hogy a mágnesterápiának voltak jótékony hatásai, különös tekintettel az immunrendszer állapotának javítására és a műtét utáni felépülésre.

V.A. Lubennikov, et al., “Első tapasztalat rákos betegek teljes test felületű mágneses mező kezeléséről,”Vopr Onkol, 41(2), 1995, . 140-141.

Krónikus vénás elégtelenség

Ez a tanulmány a váltakozó mágneses mezők hatását vizsgálta (15-20 perc naponta, 20 napon át) krónikus vénás elégtelenségben, visszértágulatban, trofikus és Shin fekélyekben szenvedő betegeknél. Az eredmények 271 ből 236 esetben jó hatást mutattak a kezelésben részesülő betegeknél. Harmincnégy beteg számolt be kielégítő hatásról. Csak egy betegnél nem tapasztalt hatást.

E. I. Pasynkov, et al. “ Váltakozó mágneses tér gyógyászati célú használata, a vénák az alsó végtagok krónikus betegségében szenvedők kezelésére,” Vopr Kurortol Fizioter Lech Fiz Kult, 5,1976, . 16-19.

Fog problémák

Ez a tanulmány kimutatta, hogy különböző orális betegségektől szenvedő betegek gyorsabb gyógyulást tapasztaltak, amikor a hagyományos terápiák mellett naponta 30 percig pulzáló elektromágneses mezőkkel (5 mT, 30 Hz) kezeltük őket, szemben a csak hagyományos terápiák alkalmazásával.

V. Hillier-Kolarov & N. Pekaric-Nadj, “PEMF terápia, mint kiegészítő terápia, fogászati problémákra,”Európai Bioelektromágneses Társaság, 1 Kongreszus, 1992, Január 23-25, Brussels, Belgium.

Dermatitis (Bőrgyulladás)

Ez a tanulmány a hagyományos kezelések milliméteres hullámú (MW) terápiaval (54- 70 GHz-es frekvencia, 8-15 napon át, 15-30 perces kezelés) kombinált hatását vizsgálta atópiás dermatitisben szenvedő betegeknél. Az eredmények azt mutatták, hogy az MW terápiát jól tolerálta minden beteg, a kiütés általában 7-8 kezelés után elmúlt. Felépülés volt tapasztalható a kombinált kezelésben részesült betegek 78 százalékánál. Két éves követés 23 százalékos visszaesési arányt mutatott a kombinált kezelésben részesült betegeknél, míg 54 százalékot a kontroll csoportban.

V.P. Adaskevich, “ A milliméteres tartományú elektromágneses sugárzás felhasználásának hatékonysága az atópiás bőrgyulladásos betegek komplex kezelésére,” Millimetrovie Volni v Biologii I Meditcine, (3), 1994, 78-81

Depresszió

Ez az ismeretterjesztő cikk vizsgálta a koponyán áthaladó mágneses stimuláció használatára vonatkozó szakirodalmat a depresszió kezelésére. Az eredmények azt mutatták, hogy a magas frekvenciájú, ismétlődő, koponyán keresztüli mágneses stimulációs kezelés hatékony, és mellékhatásmentes terápia depresszió esetén, amely ígéretes kezelés lehet más kapcsolódó pszichiátriai betegségek esetén is.

M.T. Kirkcaldie, et al. „ Koponyán Áthaladó Mágneses Stimuláció, mint Terápia, Depresszióra és más Rendellenességekre” Aust N Z J Psychiatry 1997, Április, 31 (2), 264-272 o.

Megjegyezve, jó okunk van feltételezni, hogy a tobozmirigy egy mágnesességre érzékeny rendszer, és a mágneses mezők kísérleti állatokon való alkalmazásának hasonló hatása van, mint az éles fény kibocsátásának a melatonin termelés tekintetében, a szerzők azt feltételezik, hogy a mágneses kezelés hasznos új terápia lehet embereknél a téli depresszióra.

R. Sandyk, et al., “Mágneses Mezők és a Kedélybetegségek Szezonalitása: Terápiás Javaslatok,” International Journal of Neurosci, 58(3-4), 1991, Június . 261-267. o.

Ez az ismeretterjesztő cikk megállapítja, hogy a koponyán keresztüli mágneses stimulációról kimutatták azt, hogy antidepresszáns hatást vált ki azáltal, hogy elektromosan stimulálja a mélyebb agyi régiókat.

C. Haag, et al. “Koponyán Keresztüli Mágneses Stimuláció, Neurológiai Diagnosztikai Eszközök, mint Pszihiátriai Terápia.” Nervenarzt, 68 (3), 1997. Március. 274-278 o.

Ebben az elméleti írásban, a szerző azt állítja, hogy a mély, alacsony értékű koponyán keresztüli mágneses stimuláció képes olyan terápiás hatást kiváltani, amely egyenértékű az elektrosokk-terápiával, de anélkül, hogy veszélyes mellékhatások lennének.

T. Zyss, “Az Elektrokonvulzív Terápia agyvérzést okoz? Mágneses Agyi Stimuláció, mint egy Új Pszichiátriai Terápia,” Psychiatr Pol, 26 (6),1992, November-December. 531-541 o.

A tanulmány a milliméteres hullámú (MW) terápia hatását vizsgálta, mint kiegészítő kezelés különböző típusú depressziótól szenvedő betegeknél.. Az MW terápia egy "Yav'-1" készülék használatát tartalmazta (5.6 mm-es hullámhosszon, 53 GHz), és legfeljebb naponta 60 perces sugárzásból állt, 2-3 alkalommal hetente, ami összesen több mint 15 expozíció. Az eredmények azt mutatták, hogy a kombinált MW / hagyományos kezelés, teljes gyógyulást eredményezett az esetek több mint 50 százalékánál, jelentős javulást 41 százaléknál, és némi javulás 8 százaléknál. A felépülési arány a kontrol csoportnál (csak hagyományos kezelés esetén) 4, 48 és 41 százalék volt.

G. V. Morozov, et al. “A Neurotikus Depresszió Kezelése Rendkívül Magas Frekvenciájú Elektromágneses Sugárzás Segítségével,” Zh Nevropatol Psikhiatr Im S S Korsakova, 96 (6),1996, 28-31o.

Ezen vizsgálat eredményei alapján a kutatók arra következtetésre jutottak, hogy az erős depressziótól szenvedő betegek a depressziós tünetek jelentős csökkenését tapasztalták a koponyán keresztüli mágneses stimulációt követően, ami szabványos gyógyszeres kezeléssel párosult, azokhoz a betegekhez képest, akik csak gyógyszert szedtek. Ez mindössze három TMS kezelés után már bekövetkezett.

Conca, et al. “ Mágneses Stimuláció: Egy Új Antidepresszáns Stratégia? " Neuropsychobiology, 34 (4), 1996, 204-207o.

Diabetes (Cukorbetegség)

Ebben a vizsgálatban, 320 cukorbeteg kapott pulzáló mágneses mező kezelést, miközben 100 cukorbeteg (kontroll csoport) kizárólag a konzervatív terápiát kapta. Az eredmények jótékony hatást mutattak az keringési komplikációkra azon betegek 74 %-ánál akik magnetoterápiás kezelést kaptak, konzervatív módszerekkel kombinálva, szemben a 28 százalékos hatékonysági aránnyal a kontroll csoportnál.

I.B. Kirillovm, et al. “Mágnesterápia, mint Kiegészítő Kezelés a Cukorbetegek Keringési Problémáira,” Klin Med, 74 (5), 1996, 39-41 o.

Ez a tanulmány 72 gennyes sebű cukorbetegnél megállapította, hogy a mágneses mező jelentősen támogatta a gyógyulást.

R. A. Kuliev & R. F. Babaev, “Mágneses Mező Kombinált Terápia a Suppuratív Sebekkel Járó Cukorbetegség, Kezelésére.” Vestn Khir Im I I Grek, 148 (1), 1992 január, 33-36.

Epilepszia

Ez a cikk egy súlyos epilepsziás esetéről számol be, aki a viselkedési zavarok és görcsrohamok gyakoriságának jelentős csökkenését tapasztalta az alacsony frekvenciájú külső mágneses mezővel való kezelést követően.

R. Sandyk & P.A. Anninos, “Mágneses mezők megváltoztatják a rohamok napi periódusát,” International Journal of Neurosci, 63 (3-4), 1992 Április,. 265-274.

Az alacsony frekvenciájú, külső mágneses mezővel való kezelésről kimutatták, hogy szignifikánsan csökkentette a rohamokat négy felnőtt epilepsziás esetén.

R. Sandyk & P.A. Anninos, “ Epilepszia csillapítása külső mágneses mezők alkalmazásával: Esettanulmány,” International Journal of Neurosci, 66 (1-2), 1992, Szeptember. 75-85.

Hajhullás

Ez a kettős-vak, placebo-kontrollos tanulmány a pulzáló elektromágneses mezők hatását vizsgálta hajhullásra férfiaknál, akik olyan férfi mintától szenvednek, mint a kopaszság. A PEMF -et a fejre irányítottuk 12 percig, hetente vagy hetente kétszer kaptak kezelést, 36 héten át. Az lett az eredmény, hogy a PEMF kezelés egyaránt megakadályozta a hajhullást és ösztönözte az újra növekedést, mellékhatások nélkül.

W. S. Maddin, et al. “ A pulzáló elektrosztatika biológiai hatásai különös tekintettel a Hajra: Electrotrichogenesis,” International Journal of Dermatology, 29 (6), 1990, 446-450.o.

Fejfájás

Ennek a kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatnak az eredményei azt igazolták, hogy a pulzáló mágneses mező alkalmazása fejfájós betegeknél, egy óránál rövidebb időtartamban, jelentősen jótékony hatást mutatott, amint azt a betegek szubjektív beszámolói valamint az EEG aktivitásuk mutatják.

O. Grunner, et al. “Pulzáló Mágneses Mező Agyi Használata, Hosszú Távon Fejfájós Neuropszichiátriai Betegeknél” EEG EMG Z Elektroenzephalogr Verwandte Geb, 16 (4), 1985, December. 227-230 o.

Ez a cikk egy akut migrénes betegről számol be, akit sikeresen kezeltek külsőleg mágneses mezőkkel.

R. Sandyk, “ A Tobozmirigy Hatása a Migrénre és a Halmozott Fejfájásra és-a Pico Tesla Mágneses Mező Kezelés” International Journal of Neurosci, 67 (1-4), 1992 November-December, 145-171. o.

Ez a cikk a milliméteres hullám terápia hatását vizsgálta meg 107 különböző okból eredő, fejfájástól szenvedő kezelésénél. Kezelés során a Nao-Hu, Bai-Huei, és Hua-Chai akupunktúrás pontokat 5.6- és 4.9 mm-es hullámhosszú sugárzásnak tették ki, a "Yav'-1-5,6" vagy "Electronka-KVCh" eszközök használatával. A sugárzás naponta 60 perc volt, 10 napon át. Minden betegnél pozitív eredményt tapasztaltak 3-5 kezelés után. Egy év után, a betegek 48 százaléka továbbra is fejfájásmentes volt, és jelentős volt az enyhülés a másik 41 százaléknál is.

B.M. Popov & T. A. Al’shanskaya, “A Hagyományos és nem Hagyományos Módszerek Használata a Fejfájás Kezelésére,” Milliméter Hullámok a Gyógyászatban és a Biológiában. A 11. Orosz Szimpózium Kivonata Nemzetközi Részvétellel,1997, Április 21-24, Zvenigorod, Moszkvai Régió, Oroszország, 68-71.o.

Ez a tanulmány vizsgálta a pulzáló elektromágneses mezők hatását (20 perc naponta 15 napon át) krónikus fejfájástól szenvedő betegek kezelésénél. Az eredmények azt mutatták, hogy a kezelés a feszült fejfájástól szenvedő betegeknél volt a leghatékonyabb, 88 százaléka az ilyen betegeknek pozitív eredményekről számolt be. Jobb eredményeket tapasztaltak a migréntől (60 százalék), nyaki migréntől (68 százalék), és pszichés fejfájástól (60 százalék) szenvedők is.

Prusinski, et al. “Pulzáló Elektromágneses Mező a Fejfájásra” Magyar Mágnesterápiás Szimpózium, 2. Szimpózium, 1987.Május 16-17, Székesfehérvár, Magyarország, 163-166.o.

Ebben a vizsgálatban 90 fejfájós beteget kezeltek pulzáló elektromágneses mezővel nagy tekercseken keresztül, 20 percig naponta, összesen 15 napon át. A kezelés eredménye vagy kiváló, vagy jó volt azoknál a betegeknél, akik migréntől, feszültségtől, és / vagy nyaki fejfájástól szenvedtek. A betegek, akik poszttraumás vagy cluster fejfájástól szenvedtek, nem tapasztaltak ilyen jó eredményt.

Prusinksi, et al. “Pulzáló Elektromágneses Terápia a Fejfájás Kezelésére,” Journal of Bioelectr. 7 (1), 1988, 127-128. o.

Ezen vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a pulzáló elektromágneses mezők (12 Hz-es és 5 Mt) alkalmazása hatékony megelőző kezelés volt a nyaki és a migrénes fejfájástól szenvedő betegeknél.

J. Giczi & A. Guseo, “ Fejfájás Kezelése, Pulzáló Elektromágneses Mező Előzetes jelentés” Magyar Mágnesterápiás Szimpózium, 2. Szimpózium, 1987.Május 16-17, Székesfehérvár, Magyarország, 74-76.o.

Ez a placebo-kontrollos, kettős-vak tanulmány vizsgálta a pulzáló elektromágneses mezők (2-5 Hz és fluxus sűrűségű 3-4 mT) hatását migrénes fejfájós betegekre. PEMF-et irányítottak a fejre 10-15 percig naponta, 30 napon át. Az eredmények átlagosan 66%-os javulást mutattak a kezelést kapó betegeknél, a kontrol csoport mindössze 23 százalékával szemben.

L. Lazar & A. Farago, “Migrén Típusú Fejfájástól Szenvedő Betegek Tapasztalatai a Mágnesterápiáról,” Magyar Mágnesterápiás Szimpózium, 2. Szimpózium, 1987.Május 16-17, Székesfehérvár, Magyarország 137-140.o.

Szívbetegség

Ezen tanulmány megállapította, hogy a mágnesterápia kiegészítő alkalmazása ischaemiás szívbetegségtől és osteochondrosistól szenvedő betegek kezelésére klinikai javulást hozott.

Rodin, et al., “ Az alacsony intenzitású Eddy mágneses tér használata bőr limfómás betegek kezelésére,” Voen Med Zh, 317(12), 1996, . 32-34.

M.A. Dudchenko, et al., “T Mágnesterápiával kombinált kezelés hatása a szisztémás Hemodinamikára  ischaemiás szívbetegségnél és gerincvelői Osteochondrosisnál,”Lik Sprava, (5), May 1992, . 40-43.

Ez a kettős-vak, placebo-kontrollos tanulmány a mágnesterápia hatását vizsgálta első-vagy másodfokú magas vérnyomásos betegeknél. 50 Hz, 15-25 mT mágneses mezőt alkalmaztak a He-Gu és Shen'-Men akupunktúrás pontokon 15-20 másodpercig naponta, összesen 9-10 napon át. Eredmények: a kezelés javította fejfájást a betegek 88 százalékánál, szédülést 89 százaléknál, és az ingerlékenységet 88 százaléknál. Általában a hipertóniás betegek 95 százaléka tapasztalt jótékony hatást a kezelésektől, és a megbetegedési arány felére csökkent a kezelések 5-6 hónappal meghosszabbított időtartama alatt.

Hemophilia (Vérzékenység)

Ebben a vizsgálatban, ízületi vérzéstől szenvedő hemofíliások milliméteres hullámú (MW) terápiát kaptak a biológiailag aktív pontokra a kórház elhagyása utáni naptól. A felnőtteket egy "Electronica-KVCh" eszközzel (61 GHz, 5 mW maximális teljesítmény), a gyermekeket "Porog" eszközzel kezeltük, amely létrehozta az alacsony intenzitású szélessávú MMW zajt. Mindkét csoportban a kezelés 20-25 perces volt naponta, 10 napon át. Az eredmények azt mutatták, hogy a kezelés hatékonyabb, mint a hagyományos kezelés a fájdalom enyhítése tekintetében, a gyógyszeres és egyéb kezelés is szükséges.

V.V. Aleschenko & I.O. Pisanko, “ EHF-terápia a Hemophylic Ízületre és Hemarthroses térdízületre"Milliméteres hullámok az Orvostudományban és Biológiában. Kivonat a 10. orosz szimpóziumból nemzetközi részvétellel, 1995. Április 24-26, Moszkva, Oroszország, 61-63.o.

Hepatitis

Ez a kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálat a hagyományos módszerekkel kombinált, milliméteres hullámú kezelés hatását vizsgálta, vírusos hepatitisre, gyermekeknél. "Yav'-1-5,6" vagy "Yav'-1-7,7" eszközöket használva, az MW terápia 14-15 sugárzást tartalmazott, átlagosan 30 percet naponta, 5.6 vagy 7.1 mm hullámhosszon. Az eredmények azt mutatják, hogy a kombinált kezelés hatékonyabb volt, mint csak a hagyományos kezelés, ami a májfunkciók gyorsabb helyreállításához vezet.

A. A. Shul’diakov, et al. “ Milliméteres Tartományú Elektromágneses Sugárzás az Akut Vírusos Hepatitises gyermekek kezelésére” Milliméteres Hullámok az Orvostudományban és Biológiában, 10. Orosz Szimpózium, Nemzetközi Részvétellel 1995. Április 24-26, Moszkva, Oroszország, 21-23.o.

Ezen vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a mágneses mezők használata hatásos volt azon vírusos hepatitistől szenvedő betegek kezelésére, akik korábban nem javultak a hagyományos gyógyszeres terápiától.

I.A. Il’inskii, et al. “ Glükokortikoszteroidok és Mágneses Mező Használatának Tapasztalata Intenzív Terápiaként a Vírusos Hepatitis Súlyos Változatainál,” Soviet Medicine, 9,1978, 72-74.o.

Ez a tanulmány a mágnesterápia hatását vizsgálta vírusos májgyulladás különböző változataitól szenvedő gyerekeknél.. A magnetoterápia váltakozó mágneses mezők alkalmazásából állt, a máj területén, naponta, összesen 10-15 napon át. Az eredmények azt mutatták, hogy a mágnesterápia gyorsabb és problémamentes felépüléshez vezetett.

V.V. Krasnov & A. I. Shilenok, “Magnetoterápia Gyerekeknél, Hepatitis A-ra és B-re” Pediatriia, 10,199154-57o.

Csípő problémák

Ez a kettős-vak tanulmány vizsgálta a pulzáló elektromágneses mezők hatását a lazult csípőprotézisre. Az eredmények csontsűrűség növekedést mutattak minden PEMF kezelést kapó betegeknél, szemben a kontroll csoport 60 százaléával. A szerzők azt állítják, hogy az eredmények arra utalnak, hogy a PEMF korai stádiumban csont rekonstrukciót vált ki, ami segíti a korábbi teherviselést.

G. Gualtieri, et al. “ Pulzáló elektromágneses ingerlés hatása Hip Revesionnal kezelt betegekkel Trans-femoralis megközelítés,” Elektromosság és Magnetizmus a Biológiában és az Orvostudományban, 2. Világkongresszus 1997, június, 8-13, Bologna, Olaszország.

A tanulmány a pulzáló elektromágneses mezők (50 Hz, 50 G) hatását vizsgálta a teljes csípő protézis aszeptikus lazulásának kezelésére. A PEMF terápia 20 percből állt naponta, hatszor egy héten, összesen 20 ilyen kezeléssel indult, átlagosan másfél évig tartott a lazulás megkezdődésétől. Az eredmények azt mutatták, hogy a PEMF, jótékony hatással van a meglazult csípő arthroplasticara, annak ellenére, hogy nem volt hatékony azoknál a betegeknél, akik a nagymértékű meglazulás miatt súlyos fájdalomtól szenvedtek.

. Konrad, “ Terápia Elektromágneses Erőtérrel a Csípőízületi Protézisek Aszeptikus Lazulására” Protheses: A Prospective Study,” Clinical Rheumatology, 15(4), 1996,. 325-328.o.

Ízületi Betegség

Ennek a 11 éves kutatásnak az eredménye, hogy 3014 részt vevő beteg találta az alacsony frekvenciájú és intenzitású pulzáló mágneses kezelést egy rendkívül hatékony, mellékhatásmentes terápiának, ízületi betegségre.

E. Riva Sanseverino, et al. “ Pulzáló Mágneses Mező Terápiás Hatása az Ízületi Betegségekre,” Panminerva Med, 34 (4), 1992 October-December, 187-196.o.

Vese Problémák

Ez az ismeretterjesztő cikk megjegyzi, hogy a placebo-kontrollos vizsgálatok pozitív eredményeket mutattak a pulzáló mágneses mező terápia használatára vonatkozóan, másodlagos krónikus pyelonephritis esetén.

V.A. Kiyatkin, “Pulzáló Mágneses Mező Terápia Másodlagos Krónikus Pyelonephritistől szenvedő betegeknél,” Elektromosság és Magnetizmus a Biológiában és az Orvostudományban, 2. Világkongresszus,1997 Június 8-13, Bologna, Olaszország.

Tüdőbetegség

Ez a tanulmány vizsgálta az alacsony frekvenciájú mágneses mezők hatását, párosítva hagyományos terápiákkal, gyulladásos tüdőbetegségtől szenvedő patkányokon. Az eredmények azt mutatták, hogy a mágneses mezővel kezelt patkányoknál jelentősen csökkent a tüdő tályog és más kapcsolódó tünetek, és hasonló jótékony hatásokat tapasztaltak egy 165 emberből álló csoportnál is, ahol a betegek hasonló kezelésben részesültek.

L.V. Iashchenko, “Alacsony frekvenciájú Mágneses Mezők a Tüdőgyulladás Kombinált Terápiájában” Probl Tuberk, 3, 1988, 53-56.o.

Multiple Sclerosis

Ez a cikk egy 55 éves krónikus progresszív sclerosis multiplexben szenvedő női beteg esetéről számol be, aki külső sugárzóval alacsony mágneses mező (7,5 picotesla, 5 Hz frekvencia) kezelést kapott, ami 20 percig tartott. A kezelés gyors javulást mutatott különböző területeken, beleértve a fáradtságot, alvást, látást, hólyag funkciót, a mozgást, a beszéd problémákat, és a hangulatot.

R. Sandyk, “ Vizuálisan kiváltott picoTesla tartományú mágneses mező gyors normalizálása krónikus progresszív sclerosis multiplex esetén,” International Journal of Neurosci, 77 (3-4), 1994 Augusztus, . 243-259.o.

Ez a tanulmány négy sclerosis multiplexesről számol be, akik alacsony mágneses mezők külső alkalmazása után javulást tapasztaltak, tér-vizuális és vizuomotoros funkciókban

R. Sandyk, “ További észrevételek a külső picoTesla tartomány mágneses terek hatásáról a vizuális memóriára és tér-vizuális funkciókra sclerosis multiplex esetén,” International Journal of Neurosc, 77 (3-4), 1994, Augusztus 203-27

Ez a cikk három, hosszú idő óta szklerózis multiplex tüneteitől szenvedő beteg esetét írja le, akik különleges agyi pulzáló elektromágneses kezelést kaptak, 6 - 18 hónapon át. Az eredmények azt mutatták, hogy mindhárom betegnél jelentősen javultak a kognitív funkciók.

R. Sandyk, “ Progresszív kognitív javulás a sclerosis multiplex elektromágneses kezelésétől,” International Journal of Neurosci, 89 (1- 2), 1997, Január. 39-51.o.

Ez egy beszámoló két krónikus sclerosis multiplexes betegről, akiknek súlyos beszédproblémáik voltak. 3-4 hetes pulzáló elektromágneses kezelés után a tünetek teljesen eltűntek.

R. Sandyk, “ Dysarthria kezelése a szklerózis multiplexben, gyenge elektromágneses mezőkkel” International Journal of Neurosci, 83 (1-2), November 1995, 81-92.o.

Izom Sérülés

A tanulmány a pulzáló elektromágneses mezők hatását vizsgálta az izomsérülésből való felépülés folyamatára, patkányoknál. Az eredmények azt mutatták, hogy mind a pulzáló, mind az állandó mágneses mező egyformán hatékony, és az állandó mező intenzívebb.

I.E. Detlav, Az állandó és pulzáló elektromágneses mezők hatása az izmok oxidációs folyamataira, az IE Detlav, (szerk.), Support-Motor készülékek elektromágneses terápiája sérülésekre és betegségekre Apparatus. International Collection of Papers, Riga, Latvia: Riga Medical Institute, 1987, 12-16.o.

A tanulmány pulzáló elektromágneses mezők (Gyuling¬Bordacs eszköz) hatását vizsgálta perifériás izmok bénulásától szenvedő betegeknél. A kezelés 20 perces expozíciókból állt (2-50 Hz, 70 G). Az eredmények azt mutatták, hogy az 50 Hz-es pulzáló elektromágneses mezők adják a leghatékonyabb kezelést, és hogy az ilyen terápia javította az izom ingerlékenységet perifériás bénulásos betegeknél, és az egészséges kontroll csoportnál is.

L. Mecseki, A Magnetoterápia Hatékonsága Perifériás Bénulásra, Magyar Mágnesterápiás Szimpózium, 2. Szimpózium, 1987, Május 16-17, Székesfehérvár, Magyarország, 149-158.o.

Nyakfájás

Ez a kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálat az alacsony energiájú pulzáló elektromágneses mezők hatását vizsgálta puha galléron keresztül beadva tartós nyaki fájdalomtól szenvedőkre. Az eredmények jelentős jótékony hatást mutattak, három hetes kezelés után.

D. Foley-Nolan, Alacsony Energia, Magas Frekvencia (27,12 MHz) Terápia Állandó Nyakfájásra. Kettős vak, placebo-kontrollos vizsgálat, Bioleketromágnesesség Társaság, 12. Évad 1990. Június 10-14, San Antonia, TX, 73.o.

Idegkárosodás

Ez a szabályozott tanulmány megállapította, hogy a pulzáló elektromágneses mezővel való sugárzás kétszeresére gyorsította a perifériás idegi regenerációt patkányokon kisérletileg elvágott ülőidegeknél.

H. Ito C.A. Bassett, Gyenge, pulzáló elektromágneses mezők hatása idegi regenerációra patkányoknál, Clin Orthop, (181), 1983, December. 283-290.o.

Ezen ellenőrzött tanulmánynak az eredménye kimutatta, hogy napi 15 perc kezelés pulzáló elektromágneses mezővel, javítja a felépülési időt, kísérletben sérült idegű patkányoknál.

A. R. Raji R. E. Bowden, Magas csúcsú pulzáló elektromágneses mező hatása a közönséges szárkapocsideg degenerációjára és regenerációjára, patkányoknál., Journal of Bone Joint Surg, 65(4), 1983,Augusztus. 478-492.o.

Ezen vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a pulzáló elektromágneses mezők felhasználása kísérleti osztott és varrt idegű patkányoknál felgyorsította a sérült idegek regenerációját kevesebb idő kellett, hogy a végtaghasználat helyreálljon.

A. M. Raji, Kísérleti tanulmány a pulzáló elektromágneses mező (Diapulse) hatásáról az ideg rendbehozására, Journal of Hand Surg, 9 (2), 1984, Június 105-112.o.

A tanulmány a szovjet Polyus-1 alacsony frekvenciájú mágnesterápiás eszköz hatását vizsgálta, amit kb 10 mT-val 10 percig a betegeg látóideg sorvadására használtak. Egy kurzus 10-15 kezelésből állt. Az eredmények azt mutatták, hogy a betegek látásélessége kis látásélesség értékkel (alább 0,04 dioptria) az esetek 50 százalékánál javult. Azt is megállapították, hogy a kezelés javította az okuláris véráramlást, látóideg sorvadás esetén. Optimális előnyöket 10 terápiás kezelés után tapasztaltak.

L.V. Zobina, A magnetoterápia hatása a Látóideg Atrophiára. A Preliminary Study, Vestn Oftalmol, 106 (5), 1990, szeptember-október. 54-57.o.

Osteoporosis (Csontritkulás)

Ez a tanulmány a pulzáló elektromágneses mezők hatását vizsgálta postmenopausalis csontritkulásra 10 hónapos nőstény patkányoknál. Az eredmények azt mutatták, hogy a napi egy órás EMF kezelés, 4 hónapon át, maximum 30 gauss pulzálással, 10 százalékkal csökkentette a csonttömeg veszteséget, míg a maximum 70-gauss pulzálás teljes mértékben csökkentette a csonttömeg veszteséget.

M. Hinsenkamp, A csontritkulás elektromágneses mezővel való kezelésének előzetes eredményei, Bioelectrochem Bioenerg.30, 1993, 229-236.o.

Ez a tanulmány a hosszú távú pulzáló elektromágneses mezők hatását vizsgálta, ismétlődő impulzusú, lüktető hullámok formájában, 6 hónapon át, osteoporosisban szenvedő patkányoknál. Az eredmények csont mennyiség növekedést és újraképződési aktivitást mutattak.

S. Mishima, Hosszú Távú Pulzáló Elektromágneses Mező Hatása Kísérleti Csontritkulásos Patkányokra, Sangyo Ika Daigaku Zasshi, 10 (1), 1988, Március 1. 31-45.o.

Ez a tanulmány egy 72 Hz-es pulzáló elektromágneses mező hatását vizsgálta naponta 10 órán át adva, 12 héten át, a csontsűrűségre olyan nőknél, akik hajlamosabbak a csontritkulásra. Az eredmények a csontsűrűség jelentős növekedését mutatták az EMF expozíció területén.

Tabrah, Csontsűrűség változása csontritkulásra hajlamos nőknél, akik pulzáló elektromágneses mezőnek (PEMF) vannak kitéve, Journal of Bone Miner Res, 5 (5), 1990 Május. 437-442.o.

Ebben a vizsgálatban, osteoporosis betegek pulzáló elektromágneses mezőkkel (50 g, 50-100 Hz) kaptak kezelést, 30 percig alkalmanként, két éven át, összesen 20 alkalommal. A tárgy a kalcitoninal kezelt hasonló betegekkel való összehasonlítás volt. Az eredmények azt mutatták, hogy a PEMF hatékonyan csökkenti a fájdalmat, és még hatásosabb, ha kombinálják a hagyományos gyógyszeres kezeléssel.

T. W. Bilotta, Az alacsony frekvenciájú, kis terjedelmű PEMF használata az Osteoporosis kezelésére. Journal of Bioelectr, 8 (2),1989, 316.o.

Ez a szabályozott tanulmány, pulzáló elektromágneses mezők hatását vizsgálta postmenopausalis osteoporosistól szenvedő nőknél. A kezelés napi 30 perces expozícióból állt, félévente 20 napon át. Az eredmények azt mutatták, hogy a PEMF kezelés kombinálva100 IU szintetikus lazac kalcitonin orrsprayel naponta, megállította a csonttömeg csökkenését, és jelentősen növelte a csont tömegét azokhoz a betegekhez képest, akik kizárólag gyógyszeres terápiát kaptak.

T. W. Bilotta, Pulzáló Elektromágneses Mező Hatása a Postmenopausalis Csontritkulásra, Elektromosság és Magnetizmus a Biológiában és az Orvostudományban, 1. Világkongresszus 14-19 June 1992 Június 14-19, Lake Buena Vista, FL, 78.o.

Ennek a tanulmánynak az eredményei az alacsony frekvenciájú mágneses mezők (60 g, 50-100 Hz) használatát a teljes test felületén hatékonynak találták a csontritkulással összefüggő tünetektől szenvedő betegek kezelésére. A kezelés összesen 15 db, egyenként 30 perces expozícióból állt.

Saveriano S. Ricci, Időskori osteoporosis okozta Rachialgia (Gerincfájdalom) kezelése Alacsony Frekvenciájú PEMF-el. Journal of Bioelectr, 8 (2), 1989, 321.o.

Szexuális Zavarok

Ennek a placebo-kontrollos vizsgálatnak az eredménye kimutatta, hogy a mágnesterápia jótékony hatást mutatott a cavernosus véráramlásra a szexuális problémáktól szenvedő férfiaknál.

I.I. Gorpinchenko, Mágneses Eszközök Használata a Szexuális Zavarok Kezelésére Férfiaknál, Lik Sprava, (3-4), 1995, Március-Április. 95-97.o.

A tanulmány a kombinált pulzáló mágneses mező (PMM) / vákuum terápia hatását vizsgálta impotenciára. A vákuum terápia abból állt, hogy a péniszt behelyezték egy hermetikus hengerbe negatív 180-260 Hgmm nyomáson 10-12 perces expozíciókkal, összesen 12-15 alkalommal. PMF terápia azonos hosszúságú és számú sugárzásból állt, 6 Hz-en.

30 mT alkalmaztak, a pénisz területen egyidejűleg a vákuumterápiával. Az eredmények azt mutatták, hogy a kombinált terápia után, a szexuális funkció a betegek mintegy 71 százalékánál helyreállt, 17 százaléknál javult, 17 százaléknál nem változott. Azoknál a betegeknél, akik csak vákuumterápiában részesültek, az arány 51, 24 és 24 százalék volt.

I.V. Karpukhin V.A. Bogomol’nii, Impotens Betegek Helyi Vákuum-Mágnesterápiája, Vopr Kurortol Lech Fiz Kult, (2), `1996, p. 38-40.

Ez a kettős-vak, placebo-kontrollált tanulmány a gyenge mágneses mezők hatását vizsgálta különböző szexuális zavaroktól szenvedő férfiaknál, beleértve a csökkent erekciót és a korai magömlést. Három különböző mágneses stimulátort alkalmaztak: a Biopotenzor, Eros, Bioskan-1 eszközöket. Minden beteg a három készülék egyikét 3 hetig viselte. Az eredmények azt mutatták, hogy a szexuális funkció a betegek 38 százalékánál állt helyre a Biopotenzor csoportban, 31 százaléknál az Eros csoportban, 36 százaléknál az Bioskan-1 csoportban, és mindössze 15 százalékban, a kontrol csoportban. Szexuális funkció javulását tapasztalták hasonlóan 42 százaléknál, 39 százaléknál, 47 százaléknál és 18 százaléknál.

I.I. Gorpinchenko, Mágneses Eszközök Használata a Szexuális Zavarok Kezelésére Férfiaknál,” Lik Sprava, (3-4),1995,. 95-97.o.

Alvási Rendellenességek

Ennek a kettős-vak, placebo-kontrollált tanulmánynak az eredménye kimutatta, hogy az alacsony energiakibocsátású kezelés jelentősen javította az alvási mintákat a krónikus pszichofiziológiai álmatlanságtól szenvedő betegeknél. Hetente 3-szor kapták a terápiát, mindig késő délután 20 percig, 4 héten át.

R. Hajdukovic, Az Alacsony Energiakibocsátású Terápia Hatása az Alvás Szerkezetése, Elektromosság és Magnetizmus a Biológiában és az Orvostudományban, 1. Világkongresszus, 1992 Június 14-19. Lake Buena Vista, FL, 92.o.

Ez a kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálat az alacsony energiakibocsátású terápia (27 MHz amplitúdó-modulált elektromágneses terek) hatását vizsgálta, álmatlanságtól szenvedő betegeknél. A kezelés 3 expozícióból állt hetente 4 héten át. Az eredmények a teljes alvásiidő jelentős emelkedését mutatták a kezelt betegek csoportja körében a kontrollhoz képest.

M. Erman, Alacsony Energiakibocsátású Terápia (LEET),” Bioelektromágneses Társaság, 13. Éves Találkozó,1991 Június 23-27, Salt Lake City, UT,. 69.o.

Ez az ismeretterjesztő cikk megállapítja, hogy tanulmányok az alacsony energia-kibocsátású terápiát hatékonynak találták a krónikus álmatlanság kezelésére, és azt veti fel, hogy hasznos lehet általános szorongásos zavaroktól szenvedő betegeknél is.

C. Guilleminault B. Pasche, Az Alacsony Energiakibocsátású Terápia Klinikai Hatásai, Bioelektromágneses Társaság, 15. Éves Találkozó, 1993.Június 13-17, Los Angeles, CA, 84.o.

Stroke

A vizsgálat eredménye kimutatta, hogy a modulált szinuszos árammal való kezelés, Tran agyi mágneses mezőkkel párosítva, hatékonyabbnak bizonyult, mint bármelyik terápia önmagában a stroke betegek kezelésénél a korai rehabilitáció időszakában.

F. E. Gorbunov, A Kombinált Transcerebral mágneses és elektromos impulzus terápia hatása a stroke betegek agyi és centrális hemodinamikai állapotára, korai rehabilitációs időszak alatt, Vopr Kurortol Fizioter Lech Fiz Kult, (3), 1996 május, június,. 21-24.o.

Ez a tanulmány megállapította, hogy a pulzáló elektromágneses mezősugárzás, fokális agyi isémiát követően, jelentős védelmet nyújtott az idegi károsodás ellen, nyulaknál.

G. Grant, Védelem, pulzáló elektromágneses mezővel a fokális agyi isémiát követően, Bioelectromagnetics, 15 (3), 1994, 205-216.o.

Ezen tanulmány eredményei rámutattak a mágneses mező terápia hatékonyságára, különböző agyi, érrendszeri betegségekkel kapcsolatos problémáktól szenvedő betegeknél. .

N. Y. Gilinskaia, Mágneses Mező az Agyi Keringési Problémák Kezelésére, Magnitologiia, 1, 1991, 13-17.o.